mag3 toptips header

Kolme tärkeää vinkkiä tien varteen rikkoutumisen välttämiseksi

Julkaistu 17. lokakuuta 2021 - 5 minuutti(a) luettu

Jokainen tien varteen jäänyt kuorma-autonkuljettaja tietää, että rikkoutuminen merkitsee stressiä, rahanmenoa ja ajanhukkaa – mutta se on myös vältettävissä!

 

Tienvarsikorjaus voi maksaa korjaamossa tehtyyn nähden nelinkertaisesti. Tien sivuun jääneen kuljettajan on odotettava hinausta (ajanhukka), varaosia (lisää ajanhukkaa) ja pikakorjausta (vieläkin enemmän ajanhukkaa). Tämän lisäksi autot ja niissä olevat tavarat ovat poissa liikenteestä, ja se näkyy selvästi yrityksen tuloksessa. 


Seuraavat 3 vinkkiä säästävät aikaa ja rahaa!

 

michelin site blocs texte astuces copie 2

 

Varaudu etukäteen

Vähälläkin ennakoivalla huollolla voi säästää jopa 50 %* korjauskustannuksista, parantaa kokonaisturvallisuutta ja pidentää kaluston käyttöikää.

Kouluta kuljettajat ja asentajat tarkistamaan, että ajoneuvot ovat ”ajokelpoisia” ennen jokaista ajoa ja joka ajon jälkeen. Näkyvien vaurioiden ja rengaspaineiden tarkistaminen ennen ja jälkeen ajon on hyväksi polttoainetalouden ja yleisen kulumisen kannalta, mutta sillä voidaan ehkäistä myös renkaiden puhkeamiset, joiden osuus seisokeista on peräti 25 %*. 

Ennakoiva huolto tarkoittaa myös muiden keskeisten alueiden silmämääräistä tarkistamista, esimerkkeinä

  • peilit,
  • pyyhkijät,
  • tuulilasi,
  • jarrut,
  • öljy,
  • jäähdytysnesteen määrä,

valot, joiden pienet ongelmat voidaan näin tunnistaa ennen niiden kehittymistä isoiksi.
Suunnittelemalla korjaukset ja moottorin säädöt käyttöaikojen ulkopuolelle voidaan vähentää seisonta-aikoja.

michelin site blocs texte astuces2

 

Etsi merkkejä

Vaikkei kaikkia rikkoutumisia voidakaan ehkäistä, monet voidaan. Opeta tiimisi etsimään tärkeitä merkkejä tien päällä. Esimerkiksi joutokäynnillä vilkkuvat valot voivat olla merkki vaihtovirtalaturin tai akun viasta, tai ylikuumeneminen voi kertoa jäähdyttimen ongelmista, jotka voivat johtaa vakaviin moottorivaurioihin, jollei niihin puututa. Joskus merkit voivat olla selviä, kuten vilkkuva öljynpaineen merkkivalo. 

Tarkastusta on aina helppo lykätä huomiseksi, mutta öljyvuodot aiheuttavat moottorien rikkoutumisia ja muualla autossa jopa tulipaloja.

 

michelin site blocs texte astuces

 

Varaudu suunnitelman avulla

Koska myös huolellisesti huolletut kuorma-autot vikaantuvat, kuljettajiesi on ehdottomasti tiedettävä, miten tien varteen jäätäessä on toimittava. Kuorma-auton kuljettajan ja muun ohiajavan liikenteen turvallisuus on ehdottoman tärkeää. Kuljettajien on tiedettävä, kenelle pitää soittaa, miten auton pyörät kiilataan tai muuten varmistetaan kuorma-auton pysyminen paikallaan. Lisäksi on tunnettava tienvarsiturvallisuuden periaatteet.

Tekniikan kehittyessä ennakoivan huollon menettelyistä tulee vähitellen valtavirtaa. Datalähtöinen toimintatapa huollossa perustuu autossa oleviin antureihin ja kehittyneisiin digitaalisiin järjestelmiin, jotka havaitsevat ongelmat automaattisesti ennen kuin ne ilmenevät, tilaavat varaosia ennakkoon, ajoittavat korjaukset tehokkaammin ja jakavat asentajien ja kuljettajien työajan paremmin.

Riippumatta siitä, luottavatko kuljettajasi antureihin vai omiin aisteihinsa, lopputulos on sama: kunnossapidon ongelmien ennakointi minimoi rikkoutumiset ja pitää autot tien päällä!

 

 

 

  

mag3 toptips highlight


Michelin ONCall: rengasrikkopalvelu

Koska asiakkaasi eivät voi odottaa, autojesi on päästävä perille määränpäähänsä.

Tutustu rengasrikkopalveluumme kuorma-autoille. Siinä yhdistyvät yksinkertaisuus, nopeus ja tehokkuus. Jos joudut ongelmiin missä tahansa Euroopassa, tiepalvelu käynnistyy yhdellä puhelinsoitolla tai klikkauksella.

You are using and outdated Web Browser..

You are using a browser that is not supported by this website. This means that some functionality may not work as intended. This may result in strange behaviors when browsing round.

Use or upgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+