post hero 3 tips

3 huippuvinkkiä renkaiden valintaan uuteen kuorma-autoosi

Julkaistu 15. huhtikuuta 2021 - 2 minuutti(a) luettu

Ensinnäkin VECTO-simulointityökalun1 tulokset eivät suoraan vaikuta kuljetuskaluston omistajiin... vielä. Paino viimeisellä sanalla, sillä se on todennäköisesti vain ajan kysymys. Käytä nyt hetki selvittääksesi vaihtoehtosi, jotta olet valmis tekemään parhaan valinnan kalustosi, turvallisuutesi ja tuottavuutesi kannalta!

 

michelin site blocs texte astuces copie 2

 

Vinkki nro 1: Puhu avoimesti jälleenmyyjäsi kanssa ja puntaroi kaikkia vaihtoehtojasi

Kun kyse on uusista kestävän kehityksen määräyksistä, kuten hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä ja VECTO-simulointityökalusta, ensireaktio varmasti monilla on vähentää vierintävastusta, sillä sen osuus polttoaineenkulutuksesta voi olla jopa 30 %2. Kuljetuskaluston omistajille, käyttöoloista riippumatta, matalan vierintävastuksen renkaat eivät kuitenkaan aina ole selkeä valinta, koska huomioon on otettava myös monia muita yhtä tärkeitä renkaisiin liittyviä suorituskykytekijöitä – erityisesti renkaan kulutuspinnan kestävyys ja pito.

Tärkein poiminta: valitse renkaat, jotka sopivat parhaiten käyttötarkoitukseesi ja teille, joilla ajat (OTR3, alueelliset tai paikalliset) – muista myös mahdolliset polttoainesäästöt ja pienemmät hiilidioksidipäästöt!

 

 

      

michelin site blocs texte astuces2

Vinkki nro 2: Varmista, että ymmärrät, kuinka VECTO toimii

VECTO laskee polttoaineenkulutuksen ja hiilidioksidipäästöt vakioidussa ympäristössä. Se tarkoittaa, että laskettu polttoaineenkulutus voi poiketa paljon omasta polttoaineenkulutuksestasi. Miksi? Koska ajo-olosuhteet ja kuorma-auton kokoonpano vaikuttavat polttoaineenkulutukseen suuresti. VECTO-työkalu pystyy kuitenkin erittäin tarkasti vertaamaan kahden erilaisen rengasvaihtoehdon polttoainetehokkuutta tietyissä olosuhteissa.

Tärkein poiminta: luokan B rengas kuluttaa jopa 0,6 litraa vähemmän polttoainetta 100 kilometrillä kuin luokan C rengas.4

 

michelin site blocs texte astuces3

 

Vinkki nro 3: Valmistaudu kestävään tulevaisuuteen tänään

Ekologisemman tavan valitseminen on helpompaa kuin voisi luulla. Oikea vierintävastusluokan valinnalla voidaan vähentää hiilidioksidipäästöjä ja polttoaineenkulutusta huomattavasti – ja todella helposti.

Tärkein poiminta: kun ostat uusia renkaita, tarkista vierintävastusmerkintä (RR).

 

LÄHTEET

 1 VECTO: Vehicule Energy Consumption Calculation Tool, ajoneuvojen polttoaineenkulutuksen laskentatyökalu
https://business.michelinman.com/freight-transportation/x-one-tires/save-on-fuel
3 OTR: Over The Road
4 Michelinin sisäinen simulointi tammikuussa 2021 käyttäen Euroopan komission polttoaineenkulutuksen laskentatyökalua ja käsittäen 40 % kaupunkiajoa ja 60 % moottoritieajoa. Polttoaineen (diesel) hinta arviolta 1,3 euroa/litra. Arvioidut säästöt 100 000 km ajetuilla renkailla.

You are using and outdated Web Browser..

You are using a browser that is not supported by this website. This means that some functionality may not work as intended. This may result in strange behaviors when browsing round.

Use or upgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+