why michelin

Kestäviä kuljetusratkaisuja Micheliniltä

Tarjoamme kaikille yritysasiakkaillemme paremman tien eteenpäin

Michelin on sitoutunut olemaan kestävän liikkuvuuden kumppanisi

Tavara- ja henkilöliikenteessä, maansiirtourakoinnissa, materiaalinkäsittelyssä, kaivostoiminnassa ja maanviljelyssä sekä monella muulla alalla. Oletko yritysasiakas? Liiketoiminta-alueestasi riippumatta Michelin tarjoaa sinulle valikoiman sopivia tuotteita ja palveluja. Michelin on työskennellyt yritysasiakkaiden parissa yli vuosisadan ajan turvallisemman, puhtaamman, helpommin saatavilla olevan ja tehokkaamman liikkuvuuden tarjoamiseksi. Tutkimus- ja kehitysosastomme ajavat tätä kehitystä eteenpäin. He hyödyntävät kaiken kokemuksensa ja innostuksensa kehittääkseen tekniikoita, jotka vastaavat jatkuvasti kasvaviin suorituskykyvaatimuksiin.

Abstract science. Hand holding brain digital network and light bulb inside on networking connection in the city background. Idea and imagination. Creative and inspiration. Innovation technology

DARK picture innovation why michelin

Abstract science. Hand holding brain digital network and light bulb inside on networking connection in the city background. Idea and imagination. Creative and inspiration. Innovation technology

Innovaatiot ovat keskeisiä tavoitteidemme kannalta, ja Michelin-konserni käyttää kaiken tietotaitonsa varmistaakseen tuotteidensa pitkäikäisyyden, turvallisuuden ja liikkuvuuden. Näin kaikki yritysasiakkaamme voivat valita renkaat, jotka on suunniteltu vaativimpien suorituskykystandardien mukaisesti ja rakennettu kestämään. Michelin työskentelee rinnallasi yrityksesi tuottavuuden lisäämiseksi: kestävien ja luotettavien monipuolisten renkaiden avulla ajat pidempään ja turvallisemmin. Michelinin avulla voit tehdä yrityksen taloudellisten tavoitteiden mukaisen valinnan ja samalla säästää polttoainetta täysin uudella tavalla.

Kun valitset Michelinin, saat käyttöösi joukon ensiluokkaisia palveluja, jotka lisäävät yrityksesi tuottavuutta ja parantavat sen tuloksia: rengaspaineenhallinta-, huolto- ja tukiratkaisut, puhumattakaan useista uusista älykkäistä rengasteknologian edistysaskeleista.

Oletko raskaiden kuorma-autojen, linja-autojen tai työmaa-ajoneuvojen operaattori, kalustopäällikkö tai kuljettaja? Työskenteletkö tavara- tai henkilöliikenteessä, maataloudessa, kaivostoiminnassa, louhinnassa tai muulla teollisuudenalalla? Siinä tapauksessa voit hyödyntää Michelinin innovatiivisia palveluja. Tehokkaat työkalumme helpottavat päivittäistä liiketoimintaasi, säästävät aikaa, optimoivat organisaatiosi kustannuksia ja parantavat niiden hallintaa samalla, kun ne tekevät toiminnastasi turvallisempaa.

Ympäristö on tänään tärkeä asia meille kaikille ja se on keskeinen parannettava aihealue. Michelin on vuosien ajan työskennellyt päivittäin vähentääkseen ympäristöjalanjälkeään. Tiimimme työskentelevät päivittäin maanviljelijöiden kanssa kehittääkseen maaperälle ja maatiloille ystävällisempää teknologiaa.

Autamme kuljetusliikkeitä vähentämään hiilidioksidipäästöjään ja polttoaineenkulutustaan renkailla, joilla on alhainen vierintävastus. Suunnittelemme pitkäikäisiä renkaita, jotka voidaan käyttää niiden lakisääteiseen kulumisrajaan asti * ja sen jälkeen pinnoittaa uudelleen. Tämä on yksi tärkeimmistä tavoista, joilla Michelin huolehtii resurssien kulutuksen vähentämisestä. Uusi tapa saavuttaa kestävä liikkuvuus.


* vaihtelee toimialoittain ja maittain

image1

MICHELIN TIRE MONITORING DIGITAL INSPECTION

Edito image sustainable Help and Advice

Anna yrityksellesi lisää vetotehoa Michelinin avulla, joka auttaa pitämään ajoneuvosi jatkuvasti liikenteessä kaikissa olosuhteissa ja kaikilla säillä. Tehoa, jossa yhdistyvät tuottavuus ja suorituskyvyn voima.

Kun valitset Michelinin, valitset turvallisuuden ja mielenrauhan.

Miten kuljetusala voi toimia kestävämmin?
Ympäristötuoteseloste: tärkeä virstanpylväs matkalla vuoden 2050 tavoitteisiin

epd logotype basic cmyk byline

Mikä ympäristötuoteseloste on?

Standardin ISO 14025:2010 mukainen ympäristötuoteseloste on riippumattomasti tarkistettu ja rekisteröity asiakirja, joka antaa läpinäkyvää ja vertailukelpoista tietoa tuotteiden ympäristövaikutuksista niiden koko elinkaaren aikana.

Mihin MICHELIN pyrkii?

– MICHELIN on toista sataa vuotta tehnyt jatkuvia innovaatioita tehostaakseen ihmisten ja tavaroiden liikkuvuutta. MICHELIN uskoo vankasti, että ihmisen kehitykselle ratkaiseva liikkuminen voidaan toteuttaa maapalloa kunnioittaen, ja siksi opastamme ja tuemme kuljetusalan ammattilaisia kohti puhtaampia kuljetuksia. Huomenna koko MICHELIN toimii kestävän kehityksen mukaisesti.

MICHELININ pääjohtaja Florent MENEGAUX

objectives for 2050 fi

Mihin MICHELIN sitoutuu ympäristötuoteselosteen myötä?

MICHELIN tiedotti vuonna 2021 ensimmäisenä rengasvalmistajana avoimesti tuotteidensa ympäristövaikutuksista.

Michelin on käynyt toimeen kuljetuskaluston käyttötarkoituksesta tai erikoisalasta riippumatta: MICHELININ kolmesta päärengassarjasta jo viisi rengasta on kirjattu ympäristövaikutusrekisteriin.

Todisteet ja esittely

Michelinin kehittämä, kestävän kehityksen huomioiva lähestymistapa liikkuvuuteen näkyy ja herättää huomiota joka puolella, kaikissa tilanteissa. Parantamalla käyttöikää, vankkaa rakennetta, rungon lujuutta, pitkään kestävää pitoa kuluneissakin renkaissa Michelin edistää osaltaan kestävää liikkuvuutta, joka näkyy paitsi sinun lompakossasi myös omalla planeetallamme.

Pelkkää puhetta vahvemmaksi osoitukseksi tahdostamme panostaa aktiivisesti entistä kestävämpiin kuljetuksiin sinun ja liiketoimintasi eduksi yrityksesi erikoisalasta sekä käyttämistäsi autoista ja teistä riippumatta. Touko–kesäkuussa 2021 Michelin koosti DEKRAn valvonnassa lukuisia esittelyjä, joissa tilannetta analysoidaan puolueettomasti ja tosiasioihin perustuen. Halusimme todistaa, ettei minkäänlaisia kompromisseja tarvita: on täysin mahdollista sovittaa taloudellisuus ja ympäristö toisiinsa.

MICHELIN - Sustainable Mobility 2021 - Consumption demo - EN

Polttoaineenkulutuksen esittely

Polttoainekustannukset ovat valtava osa liiketoimintasi menoista. Uusimalla MICHELIN-renkaiden kulutuspinnat pidennät niiden elinkaarta ja aikaa, jolloin niiden vierintävastus on pienimmillään. Katso esittely MICHELIN X LINE ENERGY -renkaista, joilla on tunnustettu vaikutus polttoaineenkulutuksen alenemiseen (eurooppalainen merkintä A). Lue myös, miten kulutuspinnan uusiminen voi viedä vielä pitemmälle. Rengastarve pienenee (ja samalla raaka-aineenkulutus), ja samalla saat aikaan säästöjä myös polttoainekuluissa.

Sivuttaispidon esittely

MICHELIN-renkaat on tehty käytettäviksi lakisääteiseen rajaan saakka. Koska erinomainen käyttöikä on vasta ensimmäinen askel, MICHELIN tahtoo tarjota hyvän suorituskyvyn kuluneillakin renkailla. Lue DEKRAn valvonnassa tehdyn vertailun tulokset. Pitkään kestävä pito MICHELIN X MULTI -renkailla tukee toimintaasi jakelussa ja monipuolisessa käytössä.

MICHELIN - Sustainable Mobility 2021 - Lateral grip demo - EN
MICHELIN - Sustainable Mobility 2021 - Tread agression demo - EN

Kulutuspinnan kulutuksenkeston esittely

MICHELININ avulla hyödyt kestävästä liikkuvuudesta ankarissakin olosuhteissa. Rakennustyömaa-ajossa voit luottaa vahvaan kulutuspintakuvioon ja jälkipinnoitettaviksi suunniteltuihin runkoihin. Michelin-yhtymän jälkipinnoitusratkaisut ovat osoitus koko elinkaaren kestävästä erinomaisesta suorituskyvystä. MICHELININ vahvat kulutuspinnat on suunniteltu kestämään koko käyttöikänsä – uusina ja jälkipinnoitettuina. Katso esittely siitä, miten renkaasi saadaan toimimaan loppuun saakka. Samalla rengasostosi vähenevät ja säästät. Lompakkosi kiittää. Valmistamalla vähemmän renkaita käytämme vähemmän raaka-aineita, mistä on hyötyä planeetallemme.

Sivuseinien kestävyyden esittely

Kaupunkiympäristö voi olla ankara jakeluautoille. Autot osuvat jatkuvasti reunakivetykseen. Et haluaisi vaihtaa renkaita ennen aikojaan vaurioiden takia, kun kulutuspintakuvio on vielä moitteeton. Sivuseinien suojauksen ansiosta MICHELIN Agilis CrossClimate on osoittanut kestävyytensä esittelyssämme Ladoux’n radalla Ranskassa. Suojautumalla tienpinnan vaurioilta ja renkaiden ennenaikaiselta irrottamiselta teet hyvää lompakollesi ja planeetallemme.

MICHELIN - Sustainable Mobility 2021 - Sidewall resistance demo - EN
Autocar sur une route

picture vignette autocar

Autocar sur une route

Autocar sur une route

picture vignette autocar

Autocar sur une route

"Facts for Impact"

Faktat osoittavat Michelin:in vaikutuksen päivittäisiin tuloksiisi

"Facts for Impact"

Faktat osoittavat Michelin:in vaikutuksen päivittäisiin tuloksiisi

FI michelin logo fi

Michelin-konserni

Renkaiden lisäksi Michelin-yhtymä on asiantuntija monella muulla alalla.

FI michelin in finland

Michelin Pohjoismaissa

OIKEUDELLISET ILMOITUKSET

GHG (kasvihuonekaasu) Protokollan määritelmä
1) LUOKKA 1 Suorat kasvihuonekaasupäästöt yhtiön omistuksessa tai sen määräysvallassa olevista kiinteistä tai liikkuvista lähteistä.
LUOKKA 2 Kasvihuonepäästöt yhtiön käyttämästä ja ostamasta sähköstä, höyrystä tai lämmityksestä/jäähdytyksestä.

2) LUOKKA 3 Yhtiön toiminnasta aiheutuvat päästöt, joiden lähteet eivät ole yhtiön omistuksessa eivätkä määräysvallassa. Nämä toiminnot jakautuvat 15 kategoriaan, joista kahdeksan kuvaavat arvoketjua ylävirtaan ja seitsemän arvoketjua alavirtaan.

3) GHG Kasvihuonekaasu, joka imee tai säteilee säteilyenergiaa lämpöinfrapuna-alueella ja aiheuttaa kasvihuoneilmiötä. Hiilidioksidi (CO2) on kasvihuonekaasu.

4) Tieteeseen perustuvat tavoitteet -aloite (SBTi): Science Based Targets initiative (SBTi) on johtava riippumaton kansainvälinen organisaatio, joka kannustaa siihen osallistuvia yhtiöitä määrittämään kasvihuonekaasupäästöille vähennystavoitteet. SBTi-kumppanit: YK:n Global Compact -aloite (UNGC) | CDP (ent. Carbon Disclosure Project) | Maailman luonnonvarainstituutti (WRI) | Maailman luonnonsäätiö (WWF ).

5) Michelinin sitoumus nettonollapäästöihin* SBTi Corporate Net-Zero Standard -standardin* mukaisesti tarkoittaa sitä, että Michelin pienentää toimintansa sekä sen arvoketjun tuottamia CO2-päästöjä 90 %:lla. Lisäksi se valmistautuu talteenottamaan ja varastoimaan hiilidioksidia pitkällä aikavälillä vuosittaisen jäännöspäästöjä vastaavan määrän verran.

*Michelin pyrkii saavuttamaan nettonollapäästöt vuoteen 2050 mennessä päästöluokkien 1, 2 ja 3 osalta. Ensisijainen tavoite on aluksi pienentää kaikkien tuotantolaitosten, kuljetusten sekä raakamateriaalien ja komponenttien toimitusketjujen aiheuttamia päästöjä. Heinäkuussa 2021 Michelin liittyi mukaan Race to Zero -kampanjaan ja sitoutui asettamaan sekä lyhyen (2024–2034) että pitkän aikavälin (2035–2050) päästövähennystavoitteita, joita kansainväliset Science Based Targets -aloite (SBTi), Yhdistyneiden kansakuntien Global Compact -aloite ja We Mean Business -liitto tukevat. Nämä tavoitteet koskevat kaikkia kolmea päästöluokkaa lukuun ottamatta käyttövaihetta. Lisäksi Michelin on sitoutunut neutraloimaan vuosittaiset jäännöspäästönsä, jotta se saavuttaisi nettonollapäästötavoitteensa viimeistään vuonna 2050. Näitä kolmea päästöluokkaa kuvataan Greenhouse Gas Protocol -standardissa (ks. https://ghgprotocol.org/).

You are using and outdated Web Browser..

You are using a browser that is not supported by this website. This means that some functionality may not work as intended. This may result in strange behaviors when browsing round.

Use or upgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+