post toptips urban access regulations herobanner

3 asiaa, jotka sinun tulee tietää kaupunkien liikennerajoituksista

Julkaistu 1. syyskuuta 2021 - 3 minuutti(a) luettu

Jokainen, joka on viettänyt aikaa Euroopan teillä, on varmasti nähnyt, miten vähäpäästöiset alueet (LEZ), tietullit ja muut ilmansaasteiden rajoittamiseen tähtäävät aloitteet yleistyvät koko ajan. Missä nämä vähäpäästöiset alueet oikein sijaitsevat? Mitä kuorma-autonkuljettajien on tiedettävä ennen ajamista kaupungin keskustaan? Jos haluat suojella ympäristöä ౼ ja välttää kovat sakot ౼ lue lisää!

 

Kansalaiset eri puolilla maailmaa ovat kuluneen vuoden aikana muuttaneet tapaansa tehdä ostoksia: he ovat siirtyneet nettikauppoihin ja lisänneet kotiin toimituksia ennennäkemättömän voimakkaasti. Tähän suuntaukseen ja yleiseen saasteiden ja melun lisääntymiseen vastatakseen kaupungit kaikkialla Euroopassa etsivät keinoja vähentää teiden ruuhkautumista ja parantaa asukkaiden elämänlaatua. Monet ottavat käyttöön kaupunkiliikenteen rajoituksia hillitäkseen ajoneuvojen määrä tiheissä keskustoissa. Tämä sinun kannattaa lukea. Mutta ymmärrätkö kaupunkien liikennerajoitusten kieltä?

Vähäpäästöiset alueet (LEZ) ovat kaupungin tai kaupunkialueen rajattuja alueita, joilla eniten saastuttavat ajoneuvot eivät saa liikkua.

Päästötön alue (ZEZ) on vähäpäästöinen alue, jolla sallitaan ainoastaan päästöttömät ajoneuvot (ZEV).

Lontoon keskustassa erittäin vähäpäästöisellä alueella (ULEZ) eniten saastuttavilta ajoneuvolta peritään maksu.

 

michelin site blocs texte astuces copie 2

 

Sääntely vaihtelee maittain ja kaupungeittain: 

Jos reittisi vie sinut moniin kaupunkeihin ja maihin, törmäät matkallasi todennäköisesti monenlaiseen sääntelyyn. Tarkista jokaisen kaupungin säännöt, ennen kuin ajat. 


michelin site blocs texte astuces copie

 

Tämä on vasta alkua: 

Koska hiilipäästötavoitteet ovat kunnianhimoiset, EU:n kaupungit todennäköisesti laajentavat vähäpäästöisiä alueitaan. Nämä alueet kehittyvät todennäköisesti myös erittäin vähäpäästöiksi ja jopa päästöttömiksi alueiksi. Useimmat alueiden muutokset ilmoitetaan vuotta etukäteen, joten seuraa tilannetta.

 

michelin site blocs texte astuces

 

Sinä maksat: 

Liikenneruuhkiin joutuminen maksaa kuljettajalla keskimäärin 53 euroa tunnissa menetettynä aikana ja polttoainehukkana – ruuhkien vähentäminen auttaa paitsi ympäristöä myös sinun tulostasi. Lisäksi näiden sääntöjen huomiotta jättäminen maksaa. Jos jäät kiinni sääntöjen rikkomisesta, varaudu maksamaan Milanossa Italiassa ja Kölnissä Saksassa 80 euroa, Pariisissa Ranskassa jopa 135 euroa ja peräti 250 euroa Amsterdamissa Alankomaissa!*

 

LÄHTEET

*Ohjeelliset määrät perustuvat luetelluissa kaupungeissa tällä hetkellä 23.6.2021 sovellettaviin sääntöihin. Katso tarkat maksettavat määrät kaupunkien omista määräyksistä. 

 

 

post toptips urban access regulations photo

post toptips urban access regulations photo

 

 

You are using and outdated Web Browser..

You are using a browser that is not supported by this website. This means that some functionality may not work as intended. This may result in strange behaviors when browsing round.

Use or upgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+