post toptips urban access regulations herobanner

3 asiaa, jotka sinun tulee tietää kaupunkien liikennerajoituksista

Julkaistu 1. syyskuuta 2021 - 3 minuutti(a) luettu

Jokainen, joka on viettänyt aikaa Euroopan teillä, on varmasti nähnyt, miten vähäpäästöiset alueet (LEZ), tietullit ja muut ilmansaasteiden rajoittamiseen tähtäävät aloitteet yleistyvät koko ajan. Missä nämä vähäpäästöiset alueet oikein sijaitsevat? Mitä kuorma-autonkuljettajien on tiedettävä ennen ajamista kaupungin keskustaan? Jos haluat suojella ympäristöä ౼ ja välttää kovat sakot ౼ lue lisää!

 

Kansalaiset eri puolilla maailmaa ovat kuluneen vuoden aikana muuttaneet tapaansa tehdä ostoksia: he ovat siirtyneet nettikauppoihin ja lisänneet kotiin toimituksia ennennäkemättömän voimakkaasti. Tähän suuntaukseen ja yleiseen saasteiden ja melun lisääntymiseen vastatakseen kaupungit kaikkialla Euroopassa etsivät keinoja vähentää teiden ruuhkautumista ja parantaa asukkaiden elämänlaatua. Monet ottavat käyttöön kaupunkiliikenteen rajoituksia hillitäkseen ajoneuvojen määrä tiheissä keskustoissa. Tämä sinun kannattaa lukea. Mutta ymmärrätkö kaupunkien liikennerajoitusten kieltä?

Vähäpäästöiset alueet (LEZ) ovat kaupungin tai kaupunkialueen rajattuja alueita, joilla eniten saastuttavat ajoneuvot eivät saa liikkua.

Päästötön alue (ZEZ) on vähäpäästöinen alue, jolla sallitaan ainoastaan päästöttömät ajoneuvot (ZEV).

Lontoon keskustassa erittäin vähäpäästöisellä alueella (ULEZ) eniten saastuttavilta ajoneuvolta peritään maksu.

 

michelin site blocs texte astuces copie 2

 

Sääntely vaihtelee maittain ja kaupungeittain: 

Jos reittisi vie sinut moniin kaupunkeihin ja maihin, törmäät matkallasi todennäköisesti monenlaiseen sääntelyyn. Tarkista jokaisen kaupungin säännöt, ennen kuin ajat. 


michelin site blocs texte astuces copie

 

Tämä on vasta alkua: 

Koska hiilipäästötavoitteet ovat kunnianhimoiset, EU:n kaupungit todennäköisesti laajentavat vähäpäästöisiä alueitaan. Nämä alueet kehittyvät todennäköisesti myös erittäin vähäpäästöiksi ja jopa päästöttömiksi alueiksi. Useimmat alueiden muutokset ilmoitetaan vuotta etukäteen, joten seuraa tilannetta.

 

michelin site blocs texte astuces

 

Sinä maksat: 

Liikenneruuhkiin joutuminen maksaa kuljettajalla keskimäärin 53 euroa tunnissa menetettynä aikana ja polttoainehukkana – ruuhkien vähentäminen auttaa paitsi ympäristöä myös sinun tulostasi. Lisäksi näiden sääntöjen huomiotta jättäminen maksaa. Jos jäät kiinni sääntöjen rikkomisesta, varaudu maksamaan Milanossa Italiassa ja Kölnissä Saksassa 80 euroa, Pariisissa Ranskassa jopa 135 euroa ja peräti 250 euroa Amsterdamissa Alankomaissa!*

 

LÄHTEET

*Ohjeelliset määrät perustuvat luetelluissa kaupungeissa tällä hetkellä 23.6.2021 sovellettaviin sääntöihin. Katso tarkat maksettavat määrät kaupunkien omista määräyksistä. 

 

 

post toptips urban access regulations photo

post toptips urban access regulations photo

 

 

liity yhteisöön!

Antamalla sähköpostiosoitteeni ja klikaamalla ”vahvista/subscribe”, annan suostumukseni Michelin Nordic AB:lle lähettää minulle viestintää, tarjouksia ja suosituksia. Voit aina peruuttaa suostumuksesi klikkaamalla linkkiä, jonka löydät kunkin sähköpostin alareunasta. Alta voit lukea lisää henkilötietojesi käsittelystä.

Olet…
Olen ammattiautoilija, käytän renkaita ja rengaspalveluita töissäni Olen renkaiden ja niihin liittyvien palveluiden jälleenmyyjä Muu
common.error.invalidField:This field is invalid
20 tai vähemmän Yli 20 En vastaa kalustosta yhtiössämme
common.error.invalidField:This field is invalid


Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö
Michelin Nordic AB ("Michelin") käsittelee henkilötietojasi (esimerkiksi yhteystietoja) rekisterinpitäjänä markkinointitarkoituksiin.
Käsittelyperuste henkilötietojen käsittelyyn on antamasi suostumus.
Tietojen käyttö on varattu Michelinin työntekijöille.
Tämän puitteissa kerättyjä henkilötietoja säilytetään kunnes peruutat suostumuksesi. Tämä ei koske tietoja, joiden osalta sovellettava lainsäädäntö edellyttää pidempää säilytysaikaa.
Sinulla on oikeus saada pääsy tietoihisi, saada oikaistua ja korjattua mahdolliset väärät tai puutteelliset tiedot, vastustaa tietojesi käsittelyä ja rajoittaa tietojasi. Sinulla on myös oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista ja henkilötietojen siirtämistä järjestelmästä toiseen. Voit ottaa tietosuoja-asioissa ja oikeuksiisi liittyvissä kysymyksissä yhteyttä Micheliniin tai sen tietosuojapäällikköön osoitteessa legal.general@michelin.com
Tarkempaa tietoa siitä, miten Michelin käsittelee henkilötietojasi, on saatavilla osoitteessa https://www.michelin.fi/tietosuoja.
Jos et ole tyytyväinen tapaamme käsitellä henkilötietojasi, sinulla on oikeus valittaa asiasta Tietosuojavaltuutetun toimistoon (www.tietosuoja.fi). Lisätietoja oikeuksistasi saat vierailemalla Tietosuojavaltuutetun internet-sivuilla.

You are using and outdated Web Browser..

You are using a browser that is not supported by this website. This means that some functionality may not work as intended. This may result in strange behaviors when browsing round.

Use or upgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+