wave5 used truck header

Neljä asiaa, jotka on hyvä tietää ennen käytetyn kuorma-auton ostamista

Julkaistu 29. syyskuuta 2022 - 2 minuutti(a) luettu

Käytetyn kuorma-auton ostaminen voi olla aikaa vievää ja haastavaa. Mistä aloittaa? Mitä etsiä? Pyysimme asiantuntijavinkkejä Heike Dietrichiltä, joka toimii käytettyjen MAN-kuorma-autojen ryhmän päällikkönä Saksassa ja tietää paljon kuorma-auton toisesta elämästä.

wave5 used truck img1

Heike Dietrich, käytettyjen MAN-kuorma-autojen ryhmän päällikkö Saksassa

tips fi blue 1

Osta luotettavalta lähteeltä

Vältyt monilta ongelmilta ja päänsäryltä, jos ostat kuorma-auton alkuperäiseltä valmistajalta, jolla on laatulupaus ja laatusinetti, kuten MAN. Anna asiantuntijoiden hoitaa kaikki tarkastukset – valitset vain haluamasi tekniset ominaisuudet! Huippuluokan sertifioiduilla MAN-kuorma-autoilla on kattava takuu. Esimerkiksi 3 tähden luokituksen (CCT = Checked, Certified, Trusted, tarkistettu, sertifioitu, luotettu) omaavat MAN-kuorma-autot täyttävät seuraavat kriteerit:

• Ajoneuvot eivät ole yli 4 vuotta vanhoja
• Niillä on ajettu alle 500 000 km
• Renkaan kulutuspinta on vähintään 6 mm
• Sisältävät MAN TopUsed -takuun voimansiirrolle
• Asiantuntijoiden suorittamat laajat tekniset tarkistukset
• Hiljattain tehty lakisääteinen katsastus
• Ensiluokkainen kunnostus sisältäen kaikki tarvittavat korjaukset ja palvelut

tips fi yellow 2

Hanki kuorma-autosi ajovalmiina

  • Jos päätät olla hankkimatta sertifioitua kuorma-autoa, sinun on tehtävä tiettyjä tarkastuksia, ennen kuin auto on valmis ajoon. Varmista seuraavat asiat:

  • • Tekniset vauriot: kirjaudu kuorma-auton ”aivoihin” eli tietokonejärjestelmään, niin saat selville mahdolliset tekniset ongelmat valmistajakohtaisen diagnostiikkatyökalun avulla
    • Käyttövauriot: kuluminen, esimerkiksi jarrut, istuinkorjaukset jne.
    • Iskuvauriot: naarmut, lommot, muut iskuvauriot
    • Puuttuvat osat: vaihda irtaimet osat, kuten pyöräkiilat, tuulilasinpyyhkimet

tips fi blue 3

Älä unohda renkaita

Älä suostu kuluneista renkaista annettavaan alennukseen. Renkaat edellyttävät tarkkaa huomiota, koska kuluneet renkaat ovat erittäin suuri turvallisuusriski! Sama koskee omaan käyttöösi sopivien renkaiden valintaa. Tietynlaisilla renkailla varustetun ajoneuvon ostaminen ja niiden käyttäminen täysin toisenlaiseen ajoon voi olla paitsi pettymys myös vaarallista! Ennen kuin teet ostosopimuksen, varmista, että kulutuspinta, rengaspaineet, tyyppi ja renkaan yleiskunto on tarkistettu. Jos hankit auton hyvämaineiselta valmistajalta, voit luottaa siihen, että he myyvät auton tarkastetuilla renkailla. Kolmen tähden luokitus esim. MAN-autoilla takaa, että urasyvyys on vähintään 6 millimetriä.

tips fi yellow 4

Älä lähde mihinkään!

Tarkoitamme sitä kirjaimellisesti! Koronapandemia teki huonosti tunnetusta mahdollisuudesta yleisen: virtuaalivierailut. Koko käytettyjen MAN-kuorma-autojen valikoima on katseltavissa verkkosivustolla. Ala käydä läpi luetteloa ja lähde videokierrokselle kuorma-auton sisä- ja ulkopuolelle. Lopuksi voit sopia henkilökohtaisen käynnin tai tilata kuorma-autosi toimitettavaksi. Sinulla ei ole mitään pelättävää – suojanasi ovat Euroopassa voimassa olevat sertifioinnit, monenlaiset takuut, huolto- ja korjaussopimukset ja käytettävyystakuu sekä digitaaliset palvelut.


You are using and outdated Web Browser..

You are using a browser that is not supported by this website. This means that some functionality may not work as intended. This may result in strange behaviors when browsing round.

Use or upgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+