header

Miten vältyt rengasrikon aiheuttamalta stressiltä?

Julkaistu 22. maaliskuuta 2023 - 4 minuutti(a) luettu

Tyhjentynyt, puhjennut, rikki kulunut tai vaurioitunut kuorma-autonrengas, joka edellyttää korjauspalvelun käyttöä tien päällä, voi tulla erittäin hinnakkaaksi, erityisesti moottoriteillä. Seisovan ajoneuvon kustannuksen lisäksi korjauspalvelun hintaa voi olla vaikea arvioida. Miten voit välttää rengasrikon aiheuttaman stressin ja välttyä maksamasta kallista hintaa? Tutustu Michelinin asiantuntijoiden kolmeen vinkkiin ja Auvergne Méditerranée -yhtiön johtajan Fabrice Larochen haastatteluun.

essaadidelannelchan

Karim Essaadi, Michelinin palvelusuunnittelija, Franck-Olivier Delannel, Michelin Services and Solutions -asiakaskokemusjohtaja ja Socheatra Chan, Michelinin teknisten ja kaupallisten ajoneuvojen asiakaskouluttaja.

1 – Huolla ja tarkasta autosi ja renkaasi säännöllisesti

Päivittäinen huoltoväli voi ehkäistä tietynlaiset rengasrikot. – Tarkista rekkasi ennen jokaista ajoa, muistuttaa Michelinin teknisten ja kaupallisten ajoneuvojen asiakaskouluttaja Socheatra Chan.
– Renkaat vaativat erityistä huomiota. Muista tarkistaa rengaspaineet säännöllisesti, ihannetapauksessa kuukausittain. Oikea rengaspaine parantaa turvallisuutta lisäämällä pitoa ja pienentämällä renkaan puhkeamisvaraa.
– Kuljettajille ja huoltoasentajille tarjoamamme koulutuksen ansiosta ammattilaiset saavat rengashuoltajan taidot. Ja mehän tiedämme, että ennakointi on helpompaa kuin korjaaminen.

fabricelaroche

tarkista rengaspaineet säännöllisesti!

– Moottoritiellä rikkoutunut rengas voi tulla nopeasti kalliiksi

Fabrice Laroche johtaa perheen omistuksessa olevaa Auvergne Méditerranée -kuljetusliikettä Clermont-Ferrandin pohjoispuolella. Hänen kalustoonsa kuuluu viitisenkymmentä puoliperävaunua, joista valtaosa on varustettu kylmälaitteilla. Hän selittää, miksi hän valitsi Michelinin palvelut ja ratkaisut yksinkertaistamaan organisaatiotaan ja ehkäisemään ylimääräiset kulut rengasrikkojen yhteydessä.

– Rekoilleni kertyy 4 miljoonaa kilometriä vuodessa, 95 % niistä Ranskassa. Renkaita puhkeaa vuodessa keskimäärin neljä, kaksi rikoista johtuu vierasesineistä, kuten metalliromusta (moottori)tiellä.

Rengasrikko tietää aina ongelmia. Michelinin sähköposti- ja tekstiviestihälytysten ansiosta voin ennakoida tiettyjä ongelmia ja joskus jopa ehkäistä rengasrikon, joka johtuu matalasta rengaspaineesta. Ilmoitan asiasta kuljettajalle, joka tarkistaa renkaan ja vaihtaa sen, jos vararengas on saatavilla.

Jokainen kuljetusliike on huolissaan rengasrikoista, koska niitä ei voi ennustaa. Voimme kuitenkin yrittää ehkäistä ne! Jos sellaisia tapahtuu, korjaus moottoritiellä tulee nopeasti kalliiksi: Ranskassa sen hinta on noin 2 000 euroa. Ennakoiva huolto on minun kalustoni keskeinen strategia rikkoutumisten välttämiseksi. Olen tehnyt hankintasopimuksen siitä Michelinin hyväksymän palveluntarjoajan kanssa, joka tarkistaa kuorma-autojeni renkaat viikoittain paikan päällä.

https://www.auvergne-mediterranee.com/

2 – Rekisteröidy rengaskorjauspalveluun

Kun renkaasi puhkeaa tai räjähtää, soittoa tiepalvelun tarjoajalle ei voi välttää. Voit silti pitää kustannukset hallinnassa käyttämällä tehokkaasti toimivaa rengaskorjauspalvelua, jolla on selkeä hinnoittelu.
Palvelusuunnittelija Karim Essaadi ja asiakaskokemusjohtaja Franck-Olivier Delannel Michelin palvelut ja ratkaisut -osastolta valottavat MICHELIN ONCall -korjauspalvelun neljää keskeistä hyötyä:

MICHELIN ONCall -palvelun keskimääräinen toimintavalmiusaika Euroopassa on keskimäärin 2,5 tuntia(1): päivällä ja yöllä, viikolla ja viikonloppuina, 24/7. Keskimääräinen aika on testattu, vakio ja tarkistettu.
– Palvelu kattaa 34 Euroopan maata ja saatavilla 24 kielellä yhdestä yhteyspisteestä.
– Läpinäkyvä hinnoittelu ei aiheuta ikäviä yllätyksiä.
– 3 000 eurooppalaisen kumppanin verkosto takaa nopean reagoinnin kaikkialla: pelkkä soitto tai klikkaus käynnistää toiminnan.

breakdown2

3 – Selvitä läpinäkyvästä hinnoittelusta hinta rengasrikoille missä tahansa Euroopassa

– Rengasrikon aiheuttaman ahdistuksen ohella epävarmuus kustannuksista lisää kuljetusliikkeen stressiä. MICHELIN ONCallin avoin hinnoittelu antaa kalustopäälliköille mahdollisuuden laskea korjauskustannukset etukäteen tilanteista riippumatta. Esimerkiksi Ranskassa meillä on vakiohinta moottoritiekorjauksille, Karim and Franck Olivier toteavat.

 

mfp leaflet oncall 2022 fi

LÄHDE:

(1) 2021: Average downtime in Europe with MICHELIN ONCall.

You are using and outdated Web Browser..

You are using a browser that is not supported by this website. This means that some functionality may not work as intended. This may result in strange behaviors when browsing round.

Use or upgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+