True or false about retread tyres

header retread your tyres

Optimoi kalustosi toiminta Michelin Remix -pinnoitetuilla renkailla

Julkaistu 1. lokakuuta 2023 - 2 minuutti(a) luettu

Pitäisikö kulunut kuorma-auton rengas vaihtaa vai pinnoittaa uudelleen Michelinillä?

Jos rengas soveltuu pinnoitukseen, pohtiminen on turhaa. Pinnoitus on paras valinta, jos haluat laskea kilometrihintaa ja vaikuttaa myönteisesti ympäristöön.

Renkaan kunnosta riippuen pinnoitus voi pidentää sen käyttöikää hyödynnettäessä rungon koko potentiaalia. Tuloksena on laadukas pinnoitus, joka tarjoaa samat korkeat laatustandardit ja suorituskyvyn tiellä kuin uusi rengas!

Pinnoita renkaasi Michelinillä: se tuo optimointia, kestävyyttä ja suorituskykyä

1. Merkittäviä säästöjä: Kuorma-auton renkaiden pinnoitus vähentää merkittävästi renkaidenvaihtokustannuksia, ja sillä on positiivinen vaikutus kokonaisomistuskustannuksiin (TCO).

2. Fiksu valinta: Renkaiden pinnoitus voi auttaa minimoimaan kalustosi ympäristöjalanjälkeä ja tukea pitkän aikavälin kestävyystavoitteita.

3. Vastaavaa suorituskykyä: Pinnoitetut renkaat tarjoavat samaa suorituskykyä kuin uudet renkaat ja tarjoavat turvallisen ja luotettavan toiminnan tehokkuudesta tinkimättä.

Raskaan kaluston pinnoitetut Michelin-renkaat: horjumatonta laatua

  1. 1. Suorituskykyä märällä kelillä: Michelinin pinnoitetut renkaat tarjoavat erinomaista suorituskykyä haastavimmillakin märillä pinnoilla, mikä takaa maksimaalisen turvallisuuden.

    2. Vierintävastus: Pinnoitetuissa renkaissa on samat vaikuttavat vierintävastusominaisuudet kuin uusissa Michelin-renkaissa, mikä takaa erinomaisen polttoainetalouden ensimmäisestä viimeiseen kilometriin.

    3. Melutaso: Pinnoitetuissa renkaissa on samat melua vaimentavat ominaisuudet kuin uusissa Michelin-renkaissa, mikä vähentää kuljettajalle kuuluvaa ja tiemelua.

    4. Ympäristövaikutusten läpinäkyvyys: EU-asetuksen 2020/740 mukaisesti pinnoitettujen renkaiden ympäristön kannalta läpinäkyvä "nollavaikutus"-merkintä antaa käyttäjille mahdollisuuden tehdä tietoisia päätöksiä ekologisista vaikutuksistaan.

Renkaiden pinnoitus: neljä vaihetta säästää rahaa ja minimoi ympäristövaikutukset

Michelin-renkaiden pinnoituspäällikkö Pierre Montel kertoo, kuinka helppoa renkaiden pinnoittaminen on. Noudata näitä neljää keskeistä vaihetta pinnoittaaksesi raskaan kaluston renkaiden pinnoittamiseksi ja löytääksesi MICHELIN REMIX -ratkaisun.

Pinnoitettu rengas edustaa kolmatta vaihetta Michelinin monikäyttöprosessissa uudelleenurituksen jälkeen.

remix retread regrove schema fi


monitor the wear of the tyres

Measure the tyre’s wear

1 - Mittaa renkaan kuluminen

Kun uudet renkaasi on uritettu toista käyttöikää varten, seuraava askel on seurata kulumista kulutuspinnan syvyysmittarilla. Kun jäljellä oleva urasyvyys on 2–3 mm, rengasmyyjä voi irrottaa renkaasi ja valmistella sen lähetettäväksi pinnoitukseen.

Hyvä tietää: Pinnoitus tarkoittaa renkaan kuluneen kulutuspinnan vaihtamista uuteen. Kaikki raskaan kaluston Michelin-renkaat on suunniteltu pinnoitettaviksi, joskus useitakin kertoja edellyttäen, että runko sen sallii. Tämä yli sata vuotta sitten kehitetty prosessi mahdollistaa renkaiden uuden elämän!


call your tyre dealer to learn more about retreadinf process

Call your tyre dealer

2 - Soita rengasmyyjällesi

Kalustopäällikön tai oman korjaamon vastuulla on ottaa tarvittaessa yhteyttä palveluntarjoajaan renkaiden pinnoittamiseksi. Kuluneet rengasrungot voidaan sitten toimittaa paikalliselle toimijalle, joka tilaa asianmukaisen MICHELIN REMIX -pinnoitusprosessin.

Katso pinnoituskuviot

Hyvä tietää: Kun renkaasi on pinnoitettu Michelinin toimesta, niillä on samat suorituskykyominaisuudet kuin uusilla renkailla, ja ne voidaan myös urittaa vaikka neljättä käyttöikää varten!


Retread your tyres directly with Michelin in Europe

Choose to have your tyre retreaded by Michelin in Europe

3 – Valitse Michelinin pinnoitetut renkaat Euroopasta

 

Kun valitsemasi jälleenmyyjä on irrottanut renkaan, runko lähetetään Michelinin tehtaalle Euroopassa, jossa se tarkastetaan, pinnoitetaan uudelleen ja palautetaan sitten palveluntarjoajallesi.

Pinnoitustoimenpiteen aikana sekä kulutuspinta että sivuseinämät palautetaan uudenveroiseen kuntoon.


illus rechapage 4

4 – Optimoi renkaidesi hallinta

Kun päätät ulkoistaa kalustosi renkaiden hallinnan paikalliselle jälleenmyyjälle, uusia ja pinnoitettuja renkaitasi hoidetaan huolellisesti, jotta kaluston hallinta optimoidaan ja tarpeettomat seisokit vältetään ja samalla vähennetään rengasvarastosi kustannuksia.

Michelin suosittelee, että uskot ajoneuvojesi renkaiden hallinnan erikoistuneelle palveluntarjoajalle, johon voit luottaa. Palveluntarjoaja varmistaa, että rengaspaineesi ovat oikeat, ja hän vastaa ennaltaehkäisevistä rengasturvallisuustarkastuksista, jotta voit hyödyntää renkaidesi koko potentiaalia ja koko käyttöikää!

Hyvä tietää: Renkaiden käyttöiän jatkaminen uudelleen urittamalla ja pinnoittamalla voi vähentää merkittävästi kokonaiskustannuksia (TCO).


LÄHTEET:

(1) Polttoaineenkulutuksen lasku 5,6 %: Michelinin sisäinen tutkimus, joka tehtiin Ladoux'ssa (Ranska) toukokuussa 2021 DEKRA:n valvonnassa ja jossa verrattiin uusia MICHELIN X® LINETM ENERGYTM Z2- ja D2 315/70 R 22.5 -renkaita samoihin, mutta uudelleen uritettuihin renkaisiin (R 5 mm). Tulokset voivat vaihdella todellisissa käyttöolosuhteissa ja sääolosuhteiden, tietyypin, rengaskoon ja ajotyylin mukaan.
(2) Michelinin sisäinen tutkimus vuonna 2010 Ladouxissa kiillotetulla betoniradalla. Tulokset voivat vaihdella todellisissa käyttöolosuhteissa ja sääolosuhteiden, tietyypin, rengaskoon ja ajotyylin mukaan.
(3) Michelinin oma tutkimus, joka tehtiin 1 miljoonalla Michelin Remix -pinnoitetulla renkaalla vuosina 2008 ja 2009. Hyväksymisero uudelleen pinnoitettujen ja uritettujen renkaiden ja pinnoitettujen mutta urittamattomien renkaiden välillä on alle 0,2 %.
(4) MICHELIN Remix -renkaiden kulutuspinnan seos ja kuvio ovat suurelta osin samat kuin uusissa MICHELIN-renkaissa. 90 %:ssa MICHELIN Remix -renkaiden valikoimasta käytetään samaa muottia ja samoja materiaaleja kuin uusissa MICHELIN-renkaissa, mikä voi johtaa jopa täysin samaan suorituskykyyn MICHELIN Remix -renkaiden ja uusien Michelin-renkaiden välillä. Michelinin tutkimus- ja teknologiakeskuksen tekemät sisäiset arvioinnit perustuvat Euroopassa vuodesta 2015 lähtien kerättyihin asiakaskertomuksiin.

You are using and outdated Web Browser..

You are using a browser that is not supported by this website. This means that some functionality may not work as intended. This may result in strange behaviors when browsing round.

Use or upgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+